Полицията в Бургас задържа 22-годишен мъж от Габрово за телефонна измама. На

...
Полицията в Бургас задържа 22-годишен мъж от Габрово за телефонна измама. На
Коментари Харесай

Заради телефонна измама: 87-годишна жена хвърли през балкона 2500 лв.

Полицията в Бургас задържа 22-годишен мъж от Габрово за телефонна машинация. На 19 януари 87-годишна жена, която била обект на закононарушението, хвърлила през терасата на жилището си торбичка с 2 500 лева Тя била подведена по класическия механизъм “спешна интервенция на непосредствен родственик, потърпевш след претърпяна акцидент ”. Задържаният мъж в действителност се оказал пощальон. Той трябвало да вземе парите от старата жена и да ги занесе навътре в страната, с цел да ги съобщи на ръководителите на лъжливата скица.

Задържаният е престъпно проявен. Той е лишен от удостоверение за правоуправление и се придвижвал главно с таксита и рейсове.

„ Това го прави мъчно проследим, само че с сътрудниците от Габрово успяхме да го разпознаем и да го задържим ”, съобщи в ефира пред началникът на Пето районно управление (на МВР) ОД МВР-Бургас Георги Илиев.

Мъжът обяснил, че останал без работа, защото е лишен от брошура поради ръководство на МПС след приложимост на опиати. Дължал е и доста пари на бързи кредитни институции. Той разгласил публикация в обществените мрежи, на която го потърсили. За осъществяването на тази работа той получил 150 лв.. 

„ Престъплението е осъществено по класическата скица. 87-годишната жена получава позвъняване на 19 януари на стационарния си телефон. Мъж, който се показал за професор лекар, ѝ споделил, че щерка ѝ е потърпевша при злополука и има потребност от незабавна интервенция на двата крайници. В същото време в телефонната слушалка се чул и женски глас, който, плачейки, ѝ се моли да даде пари за интервенцията. Първоначално са поискани 6000 лв.. Тя обаче не е имала толкоз. Успяла е да събере 2500 лв., които по инструкции е трябвало да спусне през терасата на човек, който да ги занесе за интервенцията ”, изясни Илиев. 

По думите му излъганата съумяла да види лицето на мъжа и по-късно да даде изложение на полицията.

„ Колегите са съумели да го проследят посредством видеонаблюдението в ж.к. „ Лазур ”. Той е сниман в непосредствен парк, където е извадил парите от торбичката, в която са му били предадени ”, акцентира Илиев.

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР